Alla inlägg under juni 2016

Av Annica - 15 juni 2016 21:33

Tyvärr så blev de ju inget blogginlägg i går å likaså i dag då jag mår alltför dåligt...
Återkommer så fort jag mår bättre men just nu mår jag förjävligt... :-/
Kram på er alla :-))

Av Annica - 13 juni 2016 20:50

Så kom då dagen jag så enormt fruktat.. de va dags för första kuren med cytostatika...
Ska sammanfatta dagen...
Hade tid på onkologen kl 8.00 å ca 8.10 låg jag redan på en säng med tillhörande dropp.. först gav dom mig massa, massa massa anti kräkmedel + cortison + mag medicin + allergi medicin mm å när de droppet va slut skulle vi låta de verka i kroppen i ca 1 timme innan kuren kunde påbörjas så de va tur att jag hade min korsordstidning med mig ;-)
Stefan åkte hem till Tyson runt 10.00 å strax efter de kom sköterskan med den första av dom två cytostatika jag ska ha, "Paraplatin".
De droppet tog ca 3 timmar.. jättelångtråkigt va de så jag tog med mig min nya kavaljer (droppställningen) å gick omkring å kollade å hittade på varm choklad mm man fick ta å under dom här timmarna hade jag såååå tråkigt så jag hann med att dricka varm choklad, jag provade alla olika tesorterna dom hade, åt lite kakor å smakade på portionsförpackad drick buljong som jag provade å jag fick lov att prova den igen, å igen, å igen pga att den va såååå himlans god!!! :-)
Jag va ju tvungen att ta en till när jag skulle äta mina smörgåsar å mums va gott de va!!!
Undrar om de går å köpa sånt i "vanliga" affärerna..??!! :-0
Stefan kom tillbaka ca 13.00 å då mådde jag fortfarande bra :-)
Droppet började pipa å första påsen va klar, dax för nästa, "Taxol", den skulle bara ta ca 1 timme, skönt!
När maskinen hade pipit så säkert hela Ackis hörde de för att berätta att droppet va klart fick jag natriumklorid dropp en stund, efter de spolade hon rent min portacat plus att jag fick blodförtunnande å ca 7 timmar senare va jag på väg hem, å fortfarande mådde jag helt ok!
De va verkligen smidigt med portacaten :-)
Nu i skrivande stund mår jag fortfarande ok :-) dock så berättade dom att dom flesta mår bra samma dag, de e dag 2-5 som brukar va värst så jag fasar för morgondagen..
De e tydligen vanligt med feber å får jag de måste jag läggas in å få antibiotika intravenöst ? dag 7-10 e jag som mest infektionskänslig så då bör jag undvika alla bassilusker.. Stefan va i dag å köpte en febertermometer som man bara håller framför pannan så läser den av med nå typ av infraljus ? kul å se hur den funkar.. ? (sätter in bild på den oxå).
Andra biverkningar jag kan få e illamående å kräkningar, försämrade blodvärden, muskelvärk, yrsel, domningar å stickningar i händerna å fötterna, kan kännas som att man går på bomullsbollar, värsta sjukdomskänsla i kroppen som influensa x 100...
Pga biverkningarna så har jag fått massor med mediciner med mig hem som jag ska ta dom närmaste dagarna, bla 32 kortisontabletter på en gång..!! :-0
Nu har jag börjat få benvärk.. känns som att de värker ända in i skelettet.. så nu ska jag vila lita.. avslutar med lite bilder, bla ett foto Stefan tog på mig när han kom tillbaka å jag... hmm... va väldigt upptagen med att titta på insidan av ögonlocken ;-)
(bonus bild på min fina väska, som Stefan skäms när jag har..)
Natti, natti alla härliga vänner :-))



Av Annica - 12 juni 2016 23:57

Jaha.. då har ytterligare en dag gått å måndagen e oundviklig.. :-/
Ärligt talat så e jag livrädd för cytostatika behandlingen.. de som skrämmer mig e hur giftet kommer påverka mig.. vissa blir ju lite dåliga å vissa totalt utslagna å jag e så glad över att jag äntligen piggnade på mig efter operationen så jag vill verkligen, verkligen, verkligen inte bli dålig igen.. :-/
Jag ska vara på onkologen kl 8.00 å de e beräknat att behandlingen tar ca 4-6 timmar så jag har laddat väskan med en bok mm plus lite mackor mm.
Pga att jag kräktes så mycket efter operationen sa läkaren att dom skulle proppa i mig anti illamående medel intravenöst i massor så håll alla era tummar å tår att jag slipper illamåendet!!!
Undrar hur jag mår i morgon vid den här tiden..??!!
Stefan e med mig så länge som de går men han kan ju inte stanna hela dagen pga att vår fina luddtass måste få komma ut å göra sina behov så Stefan e nog med mig nån timme å sen åker han hem till Tyson å hämtar mig på em.
Ca 7-10 dagar efter behandlingen e jag som mest infektionskänslig, de e då jag måste hålla mig borta från alla bassilusker.. får jag feber måste jag in till sjukhuset å få antibiotika intravenöst men jag tänker inte få feber..!!!
Kom på en sak i dag... jag måste ju ta tempen om jag känner mig febrig vilket kommer bli jättesvårt när man inte har någon febertermometer.. ;-)
Stefan får stanna å köpa en i morgon, en örontermometer har jag beställt, dom verkar ju vara absolut smidigast att ha så en sån får de bli!
Från de ena till de andra så blev jag i dag av med mitt halva pekfingret, blev biten av en häst... jag skulle ha på mig lypsyl å hästen nosade å undrade vad jag hade å vips så snodde han de å för att han inte skulle äta upp de å skära sönder hela sig så stoppade jag in handen å grävde ut de å då råkade han bita mig, inte alls hans fel, de va mitt fel, jag borde aldrig ha låtit honom nosa på lypsylet han trodde ju bara att de va godis å ville smaka, stackars pojken... så nu har jag ont.. han bet så jag såg ända in till benet ? jag har tvättat rent såret jättenoga, även med silver så att de inte blir nån infektion, stelkramp fick jag för några år sedan så de skyddet tror jag att jag har, jag ska kolla med doktorn i morgon, vill ju inte åka på nån infektion nu när hela mitt immunförsvar slås ut... :-/ jag har lekt doktor i kväll å tejpat ihop såret jättefint, hade ju sån där "steri strip" kvar sen jag skar mig i vintras, de e alltid bra att ha omplåstrande saker hemma när jag e i farten, jag brukar ju kunna ha lite otur... otur enligt mig, klantighet enligt Stefan men de stämmer ju inte alls... ;-)
Nu ska jag gå å sova å ladda mod inför kl 8.00 i morgon så jag avslutar med bilder på världens finaste ögongodis, natti natti alla goa vänner :-))

Av Annica - 12 juni 2016 00:52

Oj, oj, oj... nu e de bara en dag kvar... fattar inte att tiden måste gå så fort..
På måndag ska jag va på onkologen 8.00 å de tar ungefär hela dagen med behandlingen.. :-/
Usch, jag e livrädd för hur jag ska må efteråt... :-(
Gissa vad sjukhuset bjuder på när man e där en hel dag å får behandling..???
Jo vatten, the å kaffe..!!!!
Inte ens en liten mack jäkel får man när man ligger å får cellgifter hela dan.. bedrövligt tycker jag.. jag har i alla fall köpt Yoggi å juice plus att jag tänkte göra några smörgåsar att ta med oxå.
I dag blir de inge längre blogginlägg pga att jag e trött å har ont så jag avslutar med några bilder från häromdagen när vi va ner till sjön med finaste luddtassen, natti natti alla vänner :-))

Av Annica - 10 juni 2016 22:51

Nu har ännu en dag gått vilket innebär att de bara e två dagar kvar innan min behandling kör igång.. :-/
Vet eg inte vad jag tycker om de.. ena sidan så vill jag stanna tiden för att jag inte vill å andra sidan så känns de som att nu kör vi så jag kan få bli av med min inneboende nån gång för den vill jag vräka så fort som möjligt!!
De som skrämmer mig med cytostatikabehandlingen e hur jag kommer att må, e ju livrädd för att jag ska däcka totalt.. jag som e så glad att jag äntligen piggnat på mig, ok att jag inte e lika pigg som förut men jag har ju piggnat på mig rejält så jag vill inte bli dålig igen.. :-(
I dag har jag haft en blandad dag.. har varit å myst med fina Gaya å njutit i stall luften vilket va underbart men när jag kom hem dippade jag ner i nån svacka.. tycker inget e kul just nu å känner mig mest ledsen å hängig... :-( blir nog bra i morgon när jag får träffa Gaya igen, hon gör mig alltid glad :-) hon e sån busunge, en riktig liten tonåring, välter skottkärran när Jessica mockar hagen.. välter vattenhinkarna som Jessica bär ut.. lilla slyngeln ;-)
Som vissa av er vet så har jag ju startat en insamling på Cancerfondens hemsida där mitt första mål e 5000:- å jag säljer bla smycken där 50% av överskottet går till den insamlingen så vill ni köpa nåt e de bara att lämna en kommentar så hör jag av mig till er :-) sätter in några bilder som ex.

https://www.cancerfonden.se/insamlingar/annica-skogzberg
De e super bökigt att inte få göra så mycket med armarna, speciellt inte höger armen innan portacaten läkt å eftersom jag e högerhänt så gör jag vissa saker utan att tänka mig för.. mycket går ju av bara farten men jag försöker tänka till ;-)
Nu ska jag fika så må så gott alla vänner :-))

Av Annica - 10 juni 2016 00:26

Jag som hela dagen i går sa att de inte gjorde ont efter operationen, hmm... ack så fel jag hade för i dag har jag haft ont.. för att inte tala om hur natten va... hur jag än låg så gjorde de ont.. :-(
De e mycket jag inte får göra förrens detta har läkt, om ca 10 dagar.. får inte bära, får inte lyfta upp armarna mm vilket innebär att stackars Stefan får hjälpa mig stup i kvarten när jag ska ha ner saker från skåp mm.. kunde ju inte ens tvätta håret själv utan att halvt svimma pga smärtan :-(
På måndag kör ju cytostatika behandlingarna igång å jag hade ju eg tänkt att rida i helgen men jag får ju inte de nu efter operationen.. jag skulle nog eg kunna åka runt på Gaya om Stefan leder mig men skulle aldrig förlåta mig själv om nåt hände..
Min nya inneboende jag fått inopererad innehåller titan så den kan ge utslag på diverse kontroller så jag har fått ett kort jag alltid ska ha med mig ifall de inträffar eller om de händer mig nåt..
När jag hade gjort min förra op så trodde jag att jag aldrig mer skulle kunna orka nån mer op mm men nu har jag ju faktiskt klarat op 2!!!
Man klarar nog mer än vad man tror när man inte har nåt att välja på..
Men nu e i alla fall två viktiga steg avbockade å snart bockar jag även av behandlings starten å efter de väntar läkarbesök, röntgen mm...
Från de ena till de andra så har jag nu börjat äta aprikoskärnor och dricka en varm mysig kopp chaga med honung plus att jag äter vitaminer, mineraler å antioxidanter så nu ska min kropp boostas upp inför behandlingarna :-)
Tusen tack till Jeanette på "Naturliga Norrland" som skickade detta till mig som present, jag blev jätteglad!!
Tack kära vännen :-)
Aprikoskärnor e ju kända för att "ta kål på" tumörer pga att dom innehåller cyanid vilket gör att det dödar tumörerna, nackdelen dock e just att dom innehåller cyanid så man får va försiktig med hur många man äter..,
Nu ska jag försöka bortse från smärtan å gå å sussa kudden.. avslutar med bild på hur såret ser ut i dag plus bild på mitt nya kort jag alltid ska ha med mig..
Natti, natti alla vänner :-))


Presentation

Fråga mig...

1 besvarad fråga

Översätt

Diverse

Titta in....

Matbloggstoppen

Länk

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards