Alla inlägg under juli 2016

Av Annica - 20 juli 2016 23:51

Nu har de hänt.. de som inte fick hända.. jag har fått ont i halsen..!! :-/
De e typ de värsta som kan hända när man går på cellgifter..
De som gör att de e så farligt e att pga att jag e så infektionskänslig så kan de förvärras till de extrema på väldigt kort tid å jag har varken tid eller lust att ligga på sjukhus nu..
Jag ska ringa doktorn i morgon så får vi se vad han säger.
Jag har som tur e i alla fall ingen feber :-)
Om jag får feber från 38 å uppåt så måste jag läggas in å få antibiotika intravenöst = helt värdo.. :-/
Håll era tummar å tår att jag mår bättre i halsen i morgon!!
I dag har vi varit in till stan å gjort den osäker ;-)
Handlade lite kläder mm :-)
Från de ena till de andra så har jag hittat en ny favvo sak :-)
Ljudböcker!!
E superbra att ha i öronen när man ligger för dålig för att orka läsa, de hjälper till att tänka på nåt annat i stället för att hela tiden tänka på sjukdomen, värken mm..
Efter förra cellgiftsbehandlingen lyssnade jag genom Liza Marklund å Camilla Läckbergs böcker, gillar verkligen dessa författare :-)
Tänk att man blir så pass dålig så man inte ens orkar läsa en bok.. de e verkligen en riktig käftsmäll att gå på cellgifter å ärligt talat har jag inte en aning om hur jag orkar med allt detta utan att klappa ihop å likaså e de många som säger de till mig..
Många som undrar vart jag får kraften från å tyvärr så vet jag inte de.. har inte en endaste aning.. de enda jag vet e att jag inte får ge upp, aldrig sluta kämpa!!
Å de ska jag inte göra heller!!
Nu har john Blund kommit till mig så nu ska jag sova, avslutar med bild på vår fina lilja :-)
Natti natti vänner :-))

Av Annica - 19 juli 2016 22:57

Kom på en sak i dag...
Jag får ju min nästa cellgiftsbehandling onsd den 27/7 och den 1/8 firar Stefan å jag vår 26:e förlovningsdag plus att Stefan fyller år den 3/8 å bägge dom här dagarna kommer ju jag att missa pga att jag blir så dålig efter behandlingen.. :-(
Antar att de bästa e att vi firar allt innan min behandling..
I dag har Gaya å jag ridit ut på vår första skogstur ever, alldeles själva å utan "fegsnöre" å de gick jättebra, hon va såå duktig!!
Vi gick över diken, stockar å stenar å hon tuffade på som att vi hade gjort de hundratals gånger, mötte även en stor traktor å även de gick superbra!
Nog för att jag e partisk men jag måste faktiskt säga att Gaya e väldigt duktig för att va så ung, de e verkligen kanon psyke på henne :-)
De va så himla kul att rida, vi travade en lång bit å de gick super, hon tyckte de va jättekul :-)
Efter ridningen gick Stefan, jag å Tyson på kantarelljakt å just nu verkar hela skogen lysa i guld pga all svamp = superkul för en svampälskare som mig, mums :-)
Från de ena till de andra så har jag så mycket tankar.. så mycket frågetecken i mitt huvud.. e så mycket jag tänker å ser annorlunda på nu sedan jag blev sjuk, e helt andra saker jag värderar nu för tiden..
En sak har jag i alla fall lärt mig av min sjukdom å de e vilka som e mina äkta vänner å de uppskattar jag verkligen!!
Ni e så goa alla som hör av er, hjälper å bryr sig om mig, ni vet vilka ni är å ni ska veta att de värmer gott i mitt hjärta :-D
Hade aldrig klarat av den här "resan" utan er!!
En annan fundering som dykt upp hos mig sedan jag blev sjuk e att from nu ska jag leva mitt lev efter hur jag vill ha de, kanske kommer de innebära förändringar som e till de sämre för vissa men till de bättre för mig å Stefan å de e de allra viktigaste för mig..!
Nu ska jag snart sova så jag avslutar med några bilder från skogsturen i dag, natti natti vänner :-))




Av Annica - 19 juli 2016 00:08

I dag va de tajm för nya prover och några timmar senare kom svaren å proverna va skit.. :-(
Jättedåliga..
Vita blodkroppar va superlåga och likaså hb.. hb va 86..!!
Kanske därför jag känt mig så hängig.. deppig å känslig.. :-/
Ska tillbaka å ta nya prover på fredag plus att jag har tid hos läkaren på måndag..
Undrar vad dom gör åt mina dåliga prover.. om jag kan få min behandling som "vanligt" eller om den måste skjutas upp.. proverna lär ju inte bli bättre med en ny cytostatikabehandling utan tvärtom å jag vet inte hur lågt de e ok att dom sjunker.. :-/
Med tanke på dom låga vita blodkropparna så lär ju jag va extremt infektionskänslig just nu = inte smart att fara runt på stan mm...
Jag har tänkt lite sedan jag blev sjuk å de känns som att jag skulle vilja ha lite förändring med vissa saker i livet.. känns som att de e dags att ta steget jag så många år funderat på.. känns som att man lätt fastnar i gamla vanor pga enkelheten men jag känner mig färdig.. känner mig less nu..
Nu kanske ni tycker att jag yrar i nattmössan men jag kan inte tala om vad de e jag menar, kan inte säga nåt förrens jag vet om å när de blir nåt ;-)
Den här veckan kommer jag å Gaya förhoppningsvis rida vår första lektion å de ska bli såå kul :-)
Jag funderar på att hitta nån pålitlig tjej/kille som vill hjälpa mig med Gaya dom dagarna jag får behandling..
Ca 1-1,5 v i månaden e jag totalt utslagen å kan inte ens ta mig till toaletten utan Stefans hjälp å under den tiden får ju lilla Gaya bara stå å inte göra ett smack.. å då blir hon ledsen :-(
E ju så trist att hon ska behöva stå å inte göra nåt under tiden jag fått behandling..
Ja.. vi får väl se vad å hur jag gör å vad som händer..
Avslutar med lite Gaya kort, natti alla hjärtana :-))

Av Annica - 17 juli 2016 23:40


Av Annica - 17 juli 2016 23:39

Då va de dags för nya prover igen då, dom sk "mitt i proverna" = när jag e i mitten mellan cytostatikabehandlingarna.. de e då värdena i kroppen e som sämst, de e då jag e som mest infektionskänslig..
Mina prover har ju varje gång varit helt ok så jag hoppas dom e de i morgon oxå, dock så har jag känt mig mera hängig den här gången med huvudvärk, extrem trötthet mm..
Håll era tummar å tår att proverna e bra så jag slipper åka in å få medicin, blod mm.. :-/
I morgon efter proverna ska vi hitta nåt gott ställe å äta lunch (rättare sagt så sen lunch..) på.. om jag känner oss rätt så blir de ant Kina eller Tacobar ;-)
Natten som va sov jag inte många timmar alls :-(
Hade jättesvårt att slappna av... hade så jäkla ont i benet.. måste va en dum nervskada jag fick under operationen :-/
Mycket tankar som rörde sig i mitt huvud i natt.. de e jobbigt nu.. :-/
Fick reda på i dag att jag uppenbarligen e en populär tjej, i alla fall för skitsnackare.. man kan ju tycka att min sjukdom borde va nog för mig men så va tydligen icke fallet.. personen/personerna i fråga måste ha ett väldigt trist å innehållsfattigt liv eftersom den/dom har så mycket tid över att ägna åt mig å mitt liv..
Kul att man kan roa folk även i ens frånvaro :-/
Synd att bli sparkad på när man redan ligger..
Men..
What comes around...
Nu e klockan John Blund tid så jag avslutar med att lägga in en video från när jag löslongerar Gaya, OBS att ni måste ha ljudet på så hör ni så duktig å lydig hon är :-)
Videon kommer i ett separat inlägg direkt efter detta.
Sov gott vänner så hörs vi i morgon :-))

Av Annica - 16 juli 2016 23:29

Ja, som rubriken lyder så e jag sååå trött i kroppen.. blir helt slut för minsta lilla.. :-(
Däremot så e jag superpigg i lilla knoppen.. fick den bestämma skulle de bli andra bullar.. ;-) svårt när ens kropp inte e överens med sig själv :-0
Hur som så va jag för första gången sedan behandlingen hos Gaya i går å de va så jäkla underbart att få pussa hennes lena mule.. smeka hennes mjuka päls å lukta på hennes härligt mysiga doft :-D
Efter de att jag fick min diagnos så har allt förändrats för mig, för mig kommer mitt liv nu alltid vara indelat i två.. före å efter sjukdomen... :-/
Före så va jag lycklig över att ha häst men nu efter diagnosen e jag super duper överlycklig å känner mig så ärad över att få ha en alldeles egen häst.. en pålle som alltid fyller min lycklighetsbarometer :-)
Hon gör mig verkligen lycklig, fina Gaya!!
I går löslongerade jag henne å jösses va snabbt hon lär sig!!
Efter stallet i går hade jag lite trädgårdstid vilket oxå fyller på min lycklighetsbarometer :-)
Avslutade dagen med att göra äppelpaj å egen vaniljsås = mums va smarrigt de va :-)
I dag har de varit en ganska tung dag.. har känt mig deppig.. haft mycket tankar å funderingar.. varför blev just jag sjuk..?
Varför..??
Jag måste ha gjort nåt jävligt dumt i mitt liv..
Jag hatar att håret rasat.. gillar inte peruken, blir ju såå jäkla varmt under.. jag vill se normal ut nu, inte som ett missfoster..
Vill inte se ut som ett äckel..
Varje gång jag numera ser mig själv i spegeln så fattar jag inte att Stefan fortfarande e kvar hos mig, att han fortfarande kan tycka om äckel päckel fula mig.. :-/
Som jag skrev så e jag e aning deppig.. ett litet uns av deppighet.. men de blir nog bättre hoppas jag..
I morgon ska jag i alla fall rida, om kroppen vill de.. :-) hoppas de!!
Avslutar med bilder på min lycklighetsbarometer!
Natti natti vänner :-))


Av Annica - 14 juli 2016 23:33

Ledsen över mina obefintliga blogginlägg men förra cytostatikabehandlingen tog riktigt hårt på mig... :-(
Har legat sedan i onsd förra veckan å i går va första dagen jag kunde lämna sängen själv utan att typ svimma.. i går va jag ute på tomten å pysslade lite mm å de va sååå jäkla härligt att få sol på mig å få andas lite frisk luft!
Natten som va tillhörde inte en av mina bästa nätter då jag å toaletten va bästa kompisar hela natten, cytostatikan tar hårt på magen, riktigt jäkla hårt :-(
Jag sov mellan onsd - lörd, enda gången jag vaknade va när fina Stefan kom in med mat till mig.. utan honom hade jag aldrig klarat detta!! Tyvärr så får ju han nu när jag e sjuk göra avkall på sin hobby :-( när han skött hemmet, djuren å mig så finns de inte så mycket mer ork kvar hos honom.. stackars Stefan.. han e så underbar som tar hand om mig, han gör verkligen allt för mig..
Min prins..!!
När jag e frisk ska vi åka på semester å bara vara!!
Inte nog med att jag e sjuk nu utan då drar Stefan på sig bältros!!!
Jösses vilka utslag stackarn har :-(
Tur att han åkte till doktorn så pass tidigt som han gjorde så medicinen kunde hjälpa :-)
De e även synd om djuren nu oxå när jag e sjuk.. stackars Tyson får ju inte ens hälften av dom roliga promenaderna han brukar få.. likaså Gaya.. hon får göra saker bara dom dagarna jag mår bra (tur i oturen att hon växer mycket just nu..)
stackars djur.. nu ska ju jag ha behandlingar tom sept å efter de då jäklar ska de bli andra bullar!!!!
Fy 17 så dålig jag blev efter den här behandlingen.. :-(
Efter att ha varit lägre ner än på botten efter 3 dagars käftsmäll pallrade jag mig in i duschen å de gick inge bra... jag va så svag så efter halva duschen ramlade jag ner på knä i kabinen, benen bara vek sig på mig... jag fortsatte duscha sittandes å känner att jag håller på å svimmar så Stefan fick hjälpa mig ut ur duschen å bädda in sängen i badlakan så hjälpte han mig dit... till sängen.. dyngsur.. men vad fanns de för alternativ.. :-/
Fy farao så risig jag va.. :-(
Vete håle hur jag ska palla 5 till behandlingar..
I dag - tom helgen så e jag som mest infektionskänslig så jag känner mig lite som en eremit just nu då jag verkligen inte vill vara bland folk å ev dra på mig nån förkylning lr liknande vilket för mig skulle innebära att jag blir tvungen att läggas in på sjukhus å få medicin intravenöst vilket jag verkligen, verkligen inte vill!!!
Hur som så mår jag i alla fall bättre i dag :-)
Nästa vecka e de dags för nya prover igen plus att jag efteråt ska åka å klappa lite dinosaurier, hoppas dom inte äter upp mig :-0
Go natt på er fina vänner :-))





Av Annica - 6 juli 2016 18:20

Den här veckan e verkligen ingen Annica vecka utan den har börjat sämre än för djuren på zoo... :-/
Började ju i måndags med att jag på ODA fick sitta i ca 3 timmar extra pga att dom hade satt på mig fel dropp.. å i går hade jag tid på Rapunzel för att prova ut peruk å de gick ju bra, eller inte..!!
Dom hade ju inte ett smack att välja på, urdåligt utbud.. :-(
Tog kontakt med ett annat ställe i Uppsala å fick tid i dag kl 16 å där va de skillnad, mycket bättre utbud å kunnande!
Jag hittade en peruk som va snarlik den frisyren jag hade innan jag sparade ut håret så den fick de bli :-)
Men när jag kom hem nu så såg jag att hon hade glömt lägga i borsten jag köpte så nu lär vi ju åka tillbaka dit i morgon..
En sak jag märkt nu sedan jag blev sjuk e att man måste ha "mycket" pengar plus att man måste va frisk när man e sjuk för att orka ta itu med allt strul med papper mm..
I Uppsala län får man ju en rekvisition på 3450:- å de finns de inte en endaste peruk att köpa för den summan.. ska man ha äkta hår så ligger dom på från ca 6000:- å uppåt..!! Likaså alla tillbehör man måste ha, såsom special schampo, lim, borste mm.. de e svindyrt med allt sånt å såna saker ingå inte i rekvisitionen utan de får man snällt hosta upp själv.. schampo, balsam mm nästan 1000:-.. tillägg på peruk oxå nästan 1000:- mm mm..
De e inte lätt att vara sjuk.. :-/
Jag fick ju min behandling i måndags så i dag har de inte varit nån superbra dag.. måste äta så mycket kortison så min kropp går på högvarv samtidigt som jag e så trött så jag nästan somnar stående.. plus den här jäkla kroppsvärken.. den tar kål på mig.. :-(
Nu ska jag vila så må så gott alla vänner :-))

Presentation

Fråga mig...

1 besvarad fråga

Översätt

Diverse

Titta in....

Matbloggstoppen

Länk

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards