Alla inlägg under september 2016

Av Annica - 21 september 2016 00:01

I dag va de dags för att ta prover igen, de e nu jag ligger som allra lägst i alla värden..
Mina provsvar va 90 i hb vilket inte e bra men betydligt bättre för att vara jag :-) dom vita blodkropparna va på 0,6 (man ska ha mellan 1,5-5,5) så just nu e jag väldigt infektionskänslig så om nån av mina vänner e förkylda mm så kan ni väl va goa å inte träffa mig för en liten vanlig förkylning blir bara inte en liten vanlig förkylning för mig utan jag blir väääldigt sjuk... vilket jag inte vill :-(
Tumörmarkörens provsvar har jag inte fått ännu.. tyvärr.. de e ju de som e de mest intressanta.. :-/
Nåt kul i allt de tråkiga e att Tyson e mycket bättre vilket gör mig superglad :-)
På onsd nästa vecka e de dags för cytostatikabehandling igen, tycker jag precis har fått en.. tider går så fort, den flyger fram... kan ju inte direkt påstå att jag längtar tills dess..
På måndag har jag tid hos min cancerläkare å förhoppningsvis får jag då reda på om de på onsd kommer bli min sista behandling eller om jag ska ha 8... hoppas de e den sista på onsd!!!!
Jag börjar bli riktigt trött nu.. orkar inte vara sjuk längre... e sååå trött hela tiden vilket jag ledsnat på.. vill ha tillbaka den gamla Annica.. jag märker att cancern har ändrat mig mycket.. när jag blivit frisk så kommer jag nog ha en före å efter tid i mitt liv å livet före cancern kommer aldrig mer bli sig lik... jag har förändrats.. den gamla Annica finns inte kvar så oavsett hur mycket jag vill ha tillbaka henne så går de inte.. :-/
Jag märker att saker jag förut störde mig på mm betyder noll för mig nu, finns viktigare saker i mitt liv..
En annan sak jag oxå tok ledsnat på e folk som skryter.. förut har jag kunnat lyssna å hantera de men nu funkar de inte alls, jag e totalt noll intresserad!!
Från de ena till de andra så har jag börjat sova oroligt, vaknar ofta av mardrömmar.. undrar om de e pga sjukdomen???
I dag lyxade jag till de å köpte blommor till mig själv :-) köpte min å Stefans favvo blomma, Gladioler, tycker dom e såååå fina!!
Nu ska jag sova så jag avslutar med foto på nya blommorna, natti natti alla fina vänner :-))


Av Annica - 20 september 2016 00:27

I morgon e de dags för mitt "mitt i mellan" prov, de e nu jag ligger som lägst å e som mest infektionskänslig...
I kväll va jag tillbaka på Ackis ing 95/96 å de kändes i hela magen så dåliga vibbar å flashbacks jag får sedan operationen mm.. de va verkligen en jobbig tid i mitt liv.. superjobbigt..!
Har nog varit på sjukhuset mer de senaste halvåret än vad jag varit under hela mitt liv...
Nu till de jag fasat för...
Om jag blir förkyld med halsont mm så måste jag in direkt pga att jag har så låga värden så kan de förvärras jättefort, därav jag måste in å få antibiotika intravenöst..
Å i dag började jag bli snorig å nysig å halsen e ilröd, svullen å värker så jag hoppas, hoppas å åter hoppas att de gått över tills i morgon för de sista jag vill just nu e att hamna på sjukhus :-(
Jag har verkligen inte tid med de nu..
Nu när biverkningarna från cellgifterna blir bättre å bättre för varje dag så skulle jag bli super ledsen om jag hamna på sjukhus :-(
Veterinären kommer ju på återbesök till Gaya på onsd å om hon säger att de e ok så ska ju jag börja rida sötnosen så ligga på sjukhus hamnar ju under understa prioriteringarna just nu...
I dag va vi å hämtade Gayas nya sadel :-) ska bli jättekul att prova den, hoppas den passar!!!!
Nu ska jag sova så jag orkar upp å ta prover i morgon så jag avslutar med en bild på fullmånen som va häromdagen (inte världens bästa kvalitet men jag knäppte bilden från soffan genom fönstret med min mobil...) natti natti vänner :-))





Av Annica - 18 september 2016 23:39

Hur mycket otur kan man ha, när tar den slut..?
E de jag som drar oturen till mig..?
Jag kanske e en otursmagnet.. :-/
Nu räcker de tydligen inte med att jag e sjuk å Gaya skadad utan nu har Tyson skadat sig oxå :-(
Vete håle vad som hände men han snubblade till på promenaden å gnydde till å sen va han halt..
Kanske han vrickade sig.. sträckte sig.. han e halt första stegen när han varit stilla men sedan värmer han ur hältan (hästspråk till hunden oxå..) å efter nån minut syns den knappt å pga de så hoppas jag att de inte e nåt allvarligt men jag tänker bara avvakta nån/några dagar å har de inte blivit bättre då så får vi åka till veterinären..
Mamma hjärtat blir ju orolig för han e ju inte purung längre... han e ju över 10 år... :-/ finaste luddtassen!!
I dag har Gaya fått nya skor men de va inte så lätt för de va obehagligt när benet såret e på skoddes, lilla sötnosen... såret läker på bra :-)
I morgon ska jag åka å hämta min nya sadel, ska bli jättekul :-D
På tisd e de dags för nya prover igen.. de längtar jag inte efter.. :-/ å på onsd kommer veterinären till Gaya igen, hoppas allt e bättre med henne så vi kan börja rida lite :-)
Nu ska jag sova så jag avslutar med foto på världens finaste hund, natti natti alla vänner :-))

Av Annica - 18 september 2016 00:40

I dag har jag haft en av mina bästa dagar sedan behandlingen :-)
Har tom orkat stallet själv plus att jag under kvällen nu har sytt gardiner så för mig har de varit en helt underbar dag som orkat detta.. när man e sjuk så får man va glad för de lilla ;-)
Gaya e nog världsmästare på att klä av sig sina bandage ;-) varje dag när jag kommer ner till hagen så hänger bandaget på trekvart... i dag köpte Stefan en plåstertejp som skulle sitta som berget så de ska bli spännande att se om hon har de kvar i morgon eller ej...
Hon har haft lite otur senaste tiden med tanke på såret i ögat, såret på benet plus att hon e lite hack kyckling i hagen så hon har ju några bett skador oxå, hoppas de ger sig för min lilla flicka... :-/
På tisd e de dags för mina "mitt i mellan" prov.. vet inte om jag ens vill veta provsvaret..
Den här gången va de väldigt jobbigt att återhämta mig efter behandlingen... kan va pga att dom lagt till en tredje medicin..
Jag hatar verkligen vad cellgifterna gör med kroppen... dom slår undan benen på mig totalt å sen när jag orkat återhämta mig då e de dags för ny behandling å åter få benen bortsparkade på mig.. har ledsnat på detta nu, orkar inge mer.. e trött å less nu.. jävla skit sjukdom..
Plus att jag e livrädd över en sak...
Jag har fått en knöl i lymfkörteln under ena armen... oxå...
Har inte kollat upp den ännu men pga att cancern spred sig till lymfsystemet så e de väl en knöl med cancerceller där oxå... skulle de vara så så försämras min prognos väsentligt.. kanske lika bra att gräva en grop å hoppa ner i den redan nu... :-/
Nu ska deppiga jag sova så jag avslutar med bild på dom nysydda gardinerna, lite mörkt för att fota men de syns ju lite i alla fall (sätter in bild på tyget oxå) natti natti vänner :-))



Av Annica - 15 september 2016 23:56

Å så kom dom den här gången också.. dom jäkla biverkningarna.. självklart.. hur kunde jag va så naiv å tro att jag denna gången skulle slippa de.. :-/
Jag har varit alldeles för dålig för att orka blogga dom senaste dagarna men nu ska jag göra ett försök..
I måndags va veterinären ut till Gaya igen, den här gången både för ögat å såret på benet... man ska vara försiktig med sticksår å de va bra att min magkänsla sa att veterinären behövde komma för såret va ca 4 cm djupt!!
Dom skar rent å tog bort "flärpen" å "grävde" ur all smuts mm, trots att såret inte va dagsfärskt så funderade dom pga alla flugor att sy de men när dom va klara med såret så såg de så fint ut så dom inte ville stänga igen det utan i stället la dom på värsta fina bandaget ;-)
Sen va de dags för ögat.. jag tycker inte hon blivit så pass bra i ögat som hon borde ha blivit på den här behandlingen å dom här dagarna så veterinären tog bakt prov plus bedövade ögat å gjorde rent sårkanterna vilket gjorde henne mycket finare i ögat direkt :-) dom tog även 6 rör blod av henne för att göra ett serum av de till hennes öga så nu får hon serum i ögat, ny ögonsalva plus antiinflammatoriskt å smärtstillande pga såret, återbesök på onsd igen.
I dag hade Gaya klätt av sig bandaget så Stefan fick lägga om såret i dag plus att hon får kompress med medicinsk honung på såret.
De känns väldigt tråkigt med all otur som varit den senaste tiden.. inge kul alls... :-(
Plus att de e super värdo tajmat när jag mår som sämst.. i måndags när vetten va ut trodde jag att jag skulle svimma flera gånger.. jag fick lov att gå å sätta mig flera gånger då jag började kallsvettas som en stucken gris å blev jätte illamående.. trodde jag skulle kräkas inför vetten flera gånger men e glad att de inte blev så!!
I dag trodde jag i min enfald att jag piggnat på mig så pallrade mig in till stora staden men insåg tyvärr ganska fort att så inte va fallet så på väg hem får jag lov att stanna då de jag åt till lunch bestämde sig för att komma upp... undrar vad dom andra bilisterna tänkte när chauffören hänger ut å kalvar värre än en som e dyngrak... :-0
Nu ska jag sova så avslutar med lite kloka å sanna ord, natti natti vänner :-))

Av Annica - 10 september 2016 23:25

I går va de dags för vetten att komma på återbesök å kolla Gayas öga å de va bättre men tyvärr ej så pass bra som hon borde ha varit så dom kommer tillbaka på torsdag igen..
Å i dag va de dags för nästa sak.. super fult sår på benet så då va de bara att ringa vetten igen då.. :-(
Pga att de va kväll å bara jouren som jobbade så hade dom fullt upp så jag har gjort enligt vettens rek så får vi se hur de blir ;-) jag ska ringa vetten i morgon bitti igen..
Måste säga att de e himlans smidigt att man kan fota/filma mm å skicka till vetten :-)
Gaya har ju pga såret i ögat "lapp för ögat" men den har jag nu tagit bort så hon hinner se saker ordentligt å inte göra illa sig på allt..
Så hon e lite sargad nu min fina flicka.. :-/ men jag hoppas de blir bättre nu när hon kommer se ordentligt å slipper gå in i pinnar, träd mm..
Vi e nog av samma skrot å korn Gaya å jag, mig e de ju oxå fel på hela tiden.. ;-)
I dag började biverkningarna kicka in för mig sedan behandlingen i onsdags å de e sååå satans jobbigt..!! :-(
Speciellt jobbigt e de när nåt oförutsett händer å jag e alldeles för dålig för att orka ta hand om de själv, som nu med Gaya som ska ha ögonmedicin 2 ggr / dag mm plus detta med såret nu.. tur i oturen att jag har min fina sambo som alltid ställer upp å hjälper mig när jag e Cytostatikautlöst dålig (läs halvdöd)..
I dag har jag mått halv dåligt.. har orkat mig upp en stund, ätit ordentligt, varit i stallet mm men jag e super orolig för morgondagen hur jag kommer att må.. men, men.. de e väl bara att gilla läget.. de e så de e just nu för mig å jag kan inte göra ett jota för att ändra på de så de blir till att försöka gilla läget..
Jag önskar så att jag "bara" hade en cyto behandling kvar men tyvärr lät de ju inte så utan nu vill dom ju ha in mig på totalt 8 behandlingar..
Suck.. känns lite väl motigt just nu..
Undrar hur mycket ens kropp orkar.. :-/ de e ju ingen som vet så nära ett "breakdown" jag känner mig.. känns som att jag kommer kolappsa snart.. men jag e ju världens bästa på att dölja sånt, sånt visar man ju inte för då e man ju svag.. eller..
Nu ska jag sova så jag avslutar med bilder på Gayas sår.. natti natti vänner :-))


Av Annica - 8 september 2016 23:45

I dag ringde de från blomsterhallen ang att jag skulle få blommor utkörda.. :-)
Superkul å superglad blev jag!!
De va världens finaste bukett å den va från Stefans mamma, Lillemor :-)
Tusen tack snälla!!!
I morgon e de dags för veterinären att komma på återbesök å kolla Gayas öga, jag tycker hon har blivit mycket bättre så vi hoppas att jag har rätt..
I går fick hästarna ut en storbal i hagen å de va super smaskigt, jag tror dom stått på exakt samma ställe i ett dygn nu å mumsat ;-)
De finns ju ingen bra mat kvar i hagen alls å att stödfodra 3 hästar blir en hel del släpande med höpåsar så detta va ju kanon :-)
Från de ena till de andra så mår mina njurar inte fullt så bra.. cellgifterna har gått hårt åt dom.. e dom lika dåliga vid nästa provtagning körs en utredning igång vilket jag verkligen inte vill.. jag vill ju bli frisk å färdigbehandlad nu, inte dra igång en utredning.. tydligen så går antikroppsbehandlingen jag fick i går ganska hårt åt njurarna så därför jag får lämna urinprov ofta.. hoppas de inte blir fel på dom oxå för de orkar jag verkligen inte.. :-/
Så håll era tummar å tår åt mig att allt går bra..
Nu ska jag sova så avslutar med en bild på den fina buketten jag fick i dag, natti natti alla fina vänner :-))


Av Annica - 7 september 2016 23:08

Du e så stark Annica..
Ja så säger alla...
?Jag hade aldrig orkat eller klarat av det du går igenom.?
Ord som jag får höra ganska ofta och där jag vissa dagar undrar vad de menar.
Stark?
Jag?
Vissa dagar känner jag mig lika liten och rädd som ett barn som tror det bor monster under sängen.
De dagarna känner jag mig inte stark över huvudtaget, bara liten.
Dagar, eller kanske till och med timmar, innan orden kommer mot mig har jag legat hemma som en våt fläck och undrat hur jag ska kunna gå vidare.
Då har skiten tagit över och jag krackelerat inifrån och ut.. :-/
Så känner jag inombords men inget som syns eller som jag visar utåt..
I dag va de dags för min femte cytostatikabehandling plus att dom lagt till en medicin som heter Avastin.. svindyr.. kostar 30.000:- per behandling så de e tur i oturen att vi i Sverige inte behöver betala all å hela sjukvården själva för då hade jag nog inte haft råd att försöka bli frisk..
Avastin e en antikroppsbehandling som funkar som så att den tar kål på de som tumörer behöver för att överleva.. med nya medicinen tar nu min behandling 6 timmar.. suck.. :-(
I dag tog dom även gen prov för att kolla om den cancer jag har är ärftlig, både mormor å mamma har ju haft de plus att mamma nu fått tillbaka skiten...
Behandlingen i dag va supertrist å långtråkig.. jag hade bok å korsordstidning med mig för att få tiden att flyta på.
Dom e så snälla alla som jobbar på onkologen, riktiga super sköterskor :-)
Nu e jag såå enormt trött å har såå enormt ont så inte ens dom starkaste av dom starkaste värktabletterna hjälper så nu ska jag nanna kudden så natti natti alla vänner :-))


Presentation

Fråga mig...

1 besvarad fråga

Översätt

Diverse

Titta in....

Matbloggstoppen

Länk

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards