Alla inlägg under september 2016

Av Annica - 6 september 2016 22:49

Jaha... då va de dags igen då, 3 veckor går så himlans fort... :-(
I morgon e de dags för cytostatikabehandling nr 5 vilket jag inte alls har nån lust med men vad har jag för val.. :-/ e ju bara att gilla läget.. de som känns riktigt jäkla piss e att dom ökat på behandlingarna till 8 i stället för 6.. de känns såå jäkla ruttet.. :-(
Jag har kämpat så hårt hitills å verkligen försökt gjort mitt bästa för att orka dom 6 behandlingarna jag skulle fått.. jag har räknat ner för varje behandling å varit så glad över att de snart skulle ta slut men vad händer då.. jo då ökar dom på behandlingstiden.. super ruttet e de å jag vete håle hur jag ska orka de.. vart ska jag få kraften ifrån.. jag har verkligen helt tomt på alla mina reserver jag hade, vill inte mer nu..
De e så himla jobbigt med biverkningarna från cellgifterna, man blir så jäkla dålig, dom slår undan fötterna på en totalt plus den hemska värken, den e obeskrivlig å fruktansvärd :-( tror inte nån kan förstå hur de e om man inte själv varit med om de..
Hörde från min läkare i går att de e väldigt ovanligt att man gör som jag gör.. inte använder min peruk.. e tydligen inte alls många som kör utan.. jag känner som så att de blir supervarmt med peruken, känns konstigt å som jag inte kan röra mig som vanligt pga rädslan att den ska ex blåsa av mm plus att jag helt enkelt inte vill ha den å jag kan ju inte direkt påstå att de e kul att va utan hår.. jag ser ju att folk tittar till en extra gång på mig, dom funderar väl va de e för skalligt monster.. :-/
Jag ska försöka vara stark å fortsätta våga va utan peruk!!
Från de ena till de andra så tyckte jag inte att Gayas öga va nåt bättre i dag.. veterinären kommer tillbaka på fredag så får vi se vad han säger..
Konstigt att hon fått sår i ögat när hon samlar på kardborrar (sätter in bild på de).
I morgon e de sista dagen med en av medicinerna, dom andra ska hon ha tom helgen.
Nu ska jag packa min behandlingsväska å sen sussa så natti natti vänner... :-))

Av Annica - 5 september 2016 23:38

I dag va de dags för läkarbesöket inför cytostatikabehandlingen på onsd å de va inge roligt läkarbesök... :-/
De positiva va att min cancermarkör sjunker bra å sjukdomen svarar bra på behandlingen plus att mina övriga provsvar va helt ok..
De negativa va att dom vill öka cellgifterna till ev 8 st behandlingar å de gjorde mig jätteledsen... :-(
Pga att jag hade en förstorad lymfkörtel med cancerceller i så vill dom ta de säkra före de osäkra..
Allra helst nu när mamma e sjuk oxå, de kan ju va ärftligt... :-/
På onsd ska jag ta gen prov å kolla om de e ärftligt eller ej plus att jag med cellgifterna även ska få "antikroppsbehandling"..
Jag blev så jäkla ledsen när hon sa att jag förmodligen skulle behöva upp till 8 behandlingar... kände mig riktigt uppgiven.. dom behandlingarna jag hitills fått har varit så himla jobbiga å ännu flera vet jag inte hur jag ska orka...jag vill verkligen, verkligen, verkligen inte ha mera behandlingar... :-(
Till råga på allt så fortsatte den här skitdagen med att Gaya fått ett sår på hornhinnan.. :-( veterinären va ut å färgade ögat å de va ett ganska stort sår så nu ska hon ha ögondroppar, salva å smärtstillande... Stefan hjälpte mig att sy fast en "lapp för ögat" på hennes flugmössa, då hon får atropin som e pupillvidgande så måste hon få hjälp med att minska ljuset i ögat, lilla hjärtat.. :-(
Så den här dagen blev en riktig skitdag, både Gaya å jag dåliga..
Pga att ögat värker å lappen för ögat så ska jag inte rida å de e supertrist, känns som att de har blivit så på senaste tiden att Gaya å jag rider å mår ok å då händer nåt som gör att jag inte kan rida på ett tag... jättetrist...
I dag när doktorn sa att jag förmodligen skulle behöva 8 behandlingar så kände jag att jag pruttar i de nu.. orkar inte mera nu.. jag ger upp... jag har kämpat så hårt för att orka dom behandlingarna jag hitills fått plus att även orka "de vanliga" livet så jag vete håle om de finns nå krafter kvar till flera behandlingar.. :-(
Så jäkla trist e de i alla fall.. :-/
Nu ska jag försöka sova å smälta dagens olika besked så natti natti :-))



Av Annica - 4 september 2016 23:46

I morgon e de tajm igen för de vanliga läkarbesöket å provtagning inför cellgifterna på onsd... jag verkligen hatar läkarbesöken.. :-/
Tycker inte om att prata om mig å min sjukdom, de blir så verkligt då, då måste jag inse att de faktiskt e på riktigt... att jag e sjuk på riktigt.. tom att skriva de e svårt.. att jag har cancer.. kan inte riktigt fatta de.. allt har gått så fort sedan beskedet..
Beskedet ja... nu har de gått ca 5 månader sedan jag fick de hemska beskedet, höra dom hemska orden..
"Du har elakartad cancer.."
De va nog dom mest fruktansvärda ord jag någonsin hört..
Å sen skulle jag berätta de för Stefan, mamma å morbror.. de va hemskt..
Hur 17 berättar man lättast för ens sambo att man precis fått en cancerdiagnos.. skitjobbigt va de... jag tyckte så fruktansvärt synd om dom, dom blev så ledsna.. om de hade varit möjligt så hade jag låtit bli att tala om de för att bespara dom ledsamheten mm men de va ju omöjligt.. va skulle jag då sagt ang operationen å att dom skar upp mig från brösten å hela vägen ner.. kunde ju inte precis dragit till med att jag fick ett 30-40 cm långt ärr pga ex en blindtarmsoperation ;-)
De e alltid bäst att säga sanningen, även fast den kanske gör ont..
Jag har ju bloggat om min "resa" ända sedan jag fick beskedet å jag har fått massor med mail, pm, kommentarer mm ang mitt öppna sätt att blogga å alla har så fina ord att säga så de värmer mitt hjärta!
För mig e bloggandet ett sätt att få allt ur mig, mina känslor, ledsamhet, deppighet, glädje mm, i min blogg kan jag skriva precis de jag känner för, de blir som nån slags bearbetning för mig..
Från de ena till de andra så hittade jag i dag på annons två tallrikar från en gammal serie jag spar på :-)
De va riktig tur för de e supersvårt att hitta delar till den, så om någon har nån del från "Decos Grillat" å vill sälja den så köper jag de gärna, jag lägger ut foto på en tallrik.
Nu ska jag sova så jag kommer pigg som en mört till doktorn så natti natti vänner :-))

Av Annica - 4 september 2016 00:54

I dag har jag haft en underbar dag!!
Jag å Gaya red ut helt själva för allra första gången å de gick superbra!!
Vi travade tom utan problem :-)
Hon e ju bra jäkla cool min fina häst!
En sak jag har märkt sedan jag blev sjuk e den totala bristen på ork... jag orkar ju inte ens hälften mot innan jag blev sjuk.. antar att de e cellgifternas fel, dom tar ju inte bara kål på de farliga i min kropp utan dom tar ju kål på allt!!
Hela min kropp e i krig mot sig själv...
Jag tror inte att jag eg har fattat att jag e sjuk.. att jag har cancer.. undrar när de kommer sjunka in hos mig..
Inte ens innan operationen fattade jag nog inte vilken jobbig resa jag började på.. :-/
Jag märker även att jag har blivit annorlunda gällande de sociala.. ex så orkar jag inte va lika länge i stallet som förut.. jag blir såå enormt trött för minsta lilla.. men de e väl så de blir, e säkert normalt med tanke på sjukdom å tillhörande behandlingar mm..
Men ändå.. de e ju inge kul.. :-(
På onsd e de dags för cellgifter igen, helt värdelöst enligt mig, men illa tvunget.. de e ju faktiskt så, vad har jag eg att välja på..??
Tar jag inte behandlingarna så finns de bara ett håll de kommer gå åt å de vill jag inte så de e väl bara att gilla läget..
Jag tror inte nån förstår så jäkla jobbigt detta är å vad den här skitskjukdomen ställer till med.. :-/ jag försöker att alltid ha ett leende på läpparna men dom dom känner mig väl ser att de bara e ett spel för gallerierna.. :-(
Nu kommer John Blund så natti natti vänner :-))

Av Annica - 2 september 2016 23:37

I dag va de tajm igen för nya provtagningar inför måndagens läkarbesök å eg brukar dom inte ta cancermarkören utan den brukar jag ta prov på samtidigt som läkarbesöket men i dag tog dom även på cancermarkören...
Cancermarkören ska helst vara 0 men kan va godtagbart om de e under 35 å mitt va 32..!!!!
Alltså förstår ni vilken grej de e..!!!???
Den har sjunkit superbra vilket gjorde mig jätteglad :-)
Äntligen..!!
Hoppas doktorn oxå blir nöjd på måndag..
På onsd ska jag få min femte behandling..
Nu e de bara å hålla alla tummar å tår att de fortsätter åt rätt håll så de inte blir nå bakslag..
Vita blodkropparna va som vanligt låga så min infektionskänslighet fortsätter men jag har vant mig vid de nu så de e bara att fortsätta med handsprit, handsprit å åter handsprit... jag har handsprit hemma, i bilarna, i stallet mm..
Dom andra provsvaren va ok förutom att hb va lågt igen, dock så va de ändå högre än vid förra proverna å de e ju super, man får va glad för de lilla :-)
Pga att cancermarkören sjunker bra så hoppas jag att de kommer räcka med 6 st cytostatikabehandlingar i stället för 7...
Detta gör alla fruktansvärda, hemska, jävliga behandlingar värt de!!
NU SKA JAG VINNA DETTA Å BLI FRISK!!!!!!
Fuck cancer..!!!!


Av Annica - 1 september 2016 23:22

Ja, som rubriken lyder så har jag ledsnat på min inneboende nu..
Jag e trött å orkar eg inte med flera behandlingar.. vill inte mer.. de räcker nu.. samtidigt som jag vet att de enda sättet att få min inneboende vräkt e att fortsätta kämpa trots att både kropp å knopp skriker att den inte pallar mer.. :-/
Jävla skitskjukdom... jag hatar den å allt som har med den att göra..
Den förstör ju hela min kropp.. :-(
I morgon e de dags för prover igen, hoppas dom e bra, håll era tummar å tår åt mig!
I dag va jag i alla fall glad några timmar :-)
Min fina vän Cornelia å jag red ut å de va såå kul å sååå jobbigt ;-)
Vi red upp till crossbanan å klättrade, travade å avslutade med en lugn å fin galopp vilket e första gången hon tog galoppen vid fattningen :-) fina Gaya!!
Hon kommer nog ha lite träningsvärk i morgon efter klättringen ;-)
Jag älskar att vara med Gaya, då e jag glad!!!
Sedan jag blev sjuk har jag blivit så extremt känslig, saker som jag inte skulle ha brytt mig om innan kan få mig i tårar nu för tiden.. kanske blir så.. jag vet inte..
Men vad som eg e lite konstigt e att jag har inte en endaste gång sedan jag fick beskedet "brytit ihop" ordentligt vilket faktiskt e lite konstigt..
Dom flesta som får ett cancerbesked bryter väl ihop nån gång men inte Annica.. :-/ skumt.. kanske kommer senare.. kanske jag inte fattat ännu vad som hänt.. jag vet inte..
Tack alla vänner som e så goa å bryr er, alla era fina å peppande ord värmer å stärker mitt hjärta!!
Nu kommer John Blund så nu ska jag sova så natti natti vänner :-))

Av Annica - 1 september 2016 00:12

Nu för tiden kan man ju läsa ens egna journal på nätet vilket e både på gott å ont...
Sedan jag fick min diagnos har jag slaviskt läst journalen efter varje läkarbesök mm vilket även kan vara ganska lustigt... när jag hade opererats fick jag efter några dagar panik på allt vad sjukhus hette å skrev ut mig själv å "rymde" därifrån å i journalen från den gången står de:
"Skulle undersöka patienten via ronden men patienten var borta och ingen visste vart patienten var, antar att patienten kommer tillbaka"
Visst låter de kul..??!!! ;-)
Nu fick jag ju lov att åka tillbaka relativt snabbt igen då jag va mycket sämre än vad jag eg trodde... :-/
En annan sak som står i min journal är:
"Patienten mycket frågsam ang hemgång"
De tyckte jag oxå va lite kul ;-)
Jag har en massa roliga saker i min journal.. tråkiga oxå.. :-/
Vid förra läkarbesöket tog han upp mig till grad 4 vilket typ e de värsta man kan ha..
Men ärligt talat... hur många överlever 38 st tumörer..??!!!
Jag måste ju ha haft enorm tur i oturen, än så länge i alla fall... jag hoppas verkligen att jag blir frisk från den här hemska sjukdomen...
Ibland e de nästan så att de känns som att jag e en helt "vanlig" människa å glömmer totalt bort att jag e allvarligt sjuk, tills jag ser mig själv i spegeln.. fy faan vilken jävla spegelbild, de e de värsta jag någonsin sett.. hatar mig själv just nu.. blir typ äcklad av mig själv...
Fula, sjuka människa :-/
Nu ska jag sova så natti natti :-))

Presentation

Fråga mig...

1 besvarad fråga

Översätt

Diverse

Titta in....

Matbloggstoppen

Länk

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Skapa flashcards