Senaste inläggen

Av Annica - 17 augusti 2016 22:54

I dag har jag varit på sjukhuset och fått min fjärde cytostatikabehandling.. tyvärr fanns de inga sängar lediga så jag hade fått en stol inbokad (sätter in bild på de) till mig vilket jag hatar.. :-/ man sitter ju som en kråka å jag får jätteont i ryggen av stolen å efter ca 4-5 timmar hade nog ryggen gått av på mig..
Själva behandlingen gick bra men en sak e jättekonstig.. trots att dom den här gången har dragit ner cellgifterna med 25% så har jag redan fått den sk cytostatikautlösta kroppsvärken vilket e super skumt för de brukar inte komma förrens efter ca 3 dagar, har aldrig varit med om att de kommit samma dag som behandlingen.. :-/
Jättekonstigt e de...
Häromdagen kom kissarnas nya klösträd å de blev verkligen jättebra å dom tokälskar de :-) nu har dom bortskämda små luddbollarna 4 st stora träd runt om i huset som dom far emellan :-D (sätter in bild på när Lennox inviger det).
Nu ska jag "tycka synd om mig" fika så natti natti alla vänner :-))ANNONS
Av Annica - 17 augusti 2016 00:49

I morgon e de dags igen för min fjärde cellgiftsbehandling.. kanske.. jag vet ju inte de just nu.. :-/
Känns ju lite ruttet att åka dit om de ändå inte blir nåt.. :-(
Min söta uggleväska e i all fall packad med min nya söta rosa mp3 spelare ihop med mina nya söta rosa hörlurar, godis, macka, korsordstidning mm.. så redo e jag.. håll era tummar å tår att de blir behandling i morgon för mig!
Läkaren har ju pga mina dåliga värden dragit ner mina cellgifter till 75%, kanske jag inte blir lika dålig efter behandlingen nu när de e lite nerdraget..??
Skulle ju vara fantastiskt!!
Två timmar innan varje behandling har jag ca 50 st tabletter jag ska ta, de e cortison, antikräkmedel mm...
I dag har jag haft en jobbig dag igen.. trött, hängig å deppig.. helt värdelöst e de.. :-/ men jag har gjort en god gärning i dag :-)
De va en liten fågel som hade fastnat mellan fönstret å gallret i min box å stallkatten Rune gjorde allt han kunde för att få äta upp den men jag lyckades få in den i en handduk å gick sedan ut med den å han va så trött å stressad, va helt slut.. men efter lite vila piggnade han på sig å flög iväg :-)
Om några timmar ringer klockan så nu kommer john blund.. jag avslutar med foto på mina nya rosa saker, natti natti vänner :-))


ANNONS
Av Annica - 15 augusti 2016 22:49

I dag va de dags för ännu ett läkarbesök å de hade ju kunnat gått bättre..
Tydligen så har inte mina prover återhämtat sig så som läkaren vill å när dom e så här låga så kan de just nu va för farligt för kroppen med en cytostatikabehandling så för tillfället vet jag inte om de blir nån behandling på onsd eller om dom väljer att skjuta på de :-/ jag tog nya prover i dag efter läkarbesöket men dom va tyvärr lika så just nu ser de ut som att jag på onsd kl 7.30 ska va på sjukhuset å ta prover å sen invänta provsvaren å efter de ev få behandling, annars får jag åka hem.. :-(
Läkaren tyckte oxå att värken mm (känns som att jag går på en spikmatta som skär in i fötterna å benen) kommer kunna få bestående nervskador om vi fortsätter med samma dos så han har nu beslutat att dra ner på cytostatikadosen för att undvika detta.
Blir de ingen behandling på onsd pga skit värdena så ville han att jag skulle få blodtransfusion vilket jag verkligen, verkligen, verkligen inte vill ha.. :-/
Känns inge kul just nu.. har varit deppig hela dagen..
Å sen finns de ju vissa människor som eg e födda muppar.. verkar som att en del inte har nån empati å förståelse vilket gör mig jätteledsen.. :-( vete håle vad jag ska göra för att bli gladare å piggare mm.. :-/ ingenting känns kul längre..
I dag har vi varit på skogspromenad å plockat svamp som jag brukar älska att göra men inte ens de fick mig på bättre humör.. tycker så synd om Stefan oxå som måste leva ihop med en deppig "vill inte göra nånting" tjej..
Kan inte va så lätt för honom heller :-/
Måste försöka göra hitta på nåt som gör mig mindre deppig.. men jag vet inte vad.. som vanligt inget som syns utåt.. ev att dom som känner mig riktigt bra kan se de på mig..
I dag när jag körde vatten till hagen så hade jag privatchaufför, dock så körde han lite ryckigt.. ;-)
Nu ska jag se på OS å smaska godis så jag avslutar med foto på min privatchaufför, natti natti alla :-))


Av Annica - 14 augusti 2016 22:51

Som rubriken lyder så e de dags för ännu ett läkarbesök i morgon, de e inför cytostatikabehandlingen på onsd, dom ska kolla mina värden mm å bestämma om jag kan få behandling på onsd eller om mina värden e för dåliga så kroppen inte orkar de.. med tanke på att mina värden hade gått upp så tror jag att de blir behandling på onsd, jag hoppas de i alla fall.. kanske låter konstigt att säga att jag hoppas de men de e ju för att jag vill bli klar nån gång, skjuter dom upp de så kanske cancermarkören går upp å då blir de fler behandlingar vilket jag verkligen inte vill.. fick jag bestämma så skulle jag önska att jag slapp dessa behandlingar men nu e de ju som de e å jag har ju inget att välja på så då e de ju lika bra att köra på!
Från de ena till de andra så har vi i dag varit inne i stan å förnyat våra garderober mm å glad i hågen över mina nya kläder så skulle jag i kväll åka med min spruttibangbang ner till pållarna men vet ni vad jag gjorde..??!!
Jag hade glömt att Stefan satt den på laddning å pga att de regnade i morse så hade han lagt ner huven med en planka mellan så jag såg ju inte heller att den va på laddning!!
Jag märkte de när nåt skrapade efter bilen... de va batteriladdaren å skarvsladden...
Åhh, såå glad Stefan blev på mig.. eller inte... ;-)
Blir till att stanna å köpa en ny batteriladdare åt honom i morgon efter jag varit hos doktorn ;-)
Gaya å pojkvännen har de i alla fall bra ute :-) förutom alla flygande odjur som äter upp pållarna :-(
Gaya hade värsta bromsbetten i går på låret.. dumma bromsar.. :-/
Nu ska jag kolla på tennisen så jag avslutar med att sätta in ett foto på Gayas bromsbett, kanske lite svårt att se men de e 3 st bett på rad...
Natti natti alla vänner :-))

Av Annica - 14 augusti 2016 00:26

I dag har jag haft en helt ok dag :-)
Har orkat att bla städat bilarna, var ner till badet så Tyson fick simma å plaska lite mm, å än så länge så hänger benet med mig.. ont som attan gör de plus att de känns som att jag går på knivar.. varje gång jag sätter ner fötterna gör de så jäkla ont.. min läkare sa att den ena cytostatikan jag får kan ge bestående nervskador i bla fötterna så jag bör nog tala om detta för min läkare...
På måndag ska jag dit, läkarbesök på onkologen inför behandlingen på onsd. E mina provsvar för dåliga så måste dom skjuta upp behandlingen tills värdena gått upp men de hade ju mina gjort nu, alla värdena hade ju blivit mycket bättre, tom hb har ju ökat från 78 till 97 vilket måste vara superbra för min kropp!!
På onsd e de ju min fjärde cellgiftsbehandling å från början va de ju sagt att de skulle räcka med 6 behandlingar men sedan dom upptäckte cancerceller även i lymfkörteln så har dom nu ökat på de med några till...
När jag tänker på allt som har hänt sedan jag blev sjuk så känns de som att de borde gått typ 1 år men sanningen e att de endast gått 4 månader sedan "beskedet"...
15/4 va ju datumet för min hemska operation då dom bla plockade ut 38 st tumörer!!!
Men allvarligt... hur 17 kan man överleva efter 38 tumörer.. :-/
Jag har så svårt att förstå allt som händer.. känns som att jag inte själv hinner med.. har ju knappt förstått att jag har fått cancer..
Superjobbigt känns allt just nu...
Ingenting känns kul längre å jag känner mig så avslagen å loj hela tiden.. jag brukar inte ha svårt att hålla humöret uppe men den senaste tiden har de varit tufft..
Ska försöka piggna på mig ordentligt!!!
I dag kom Gayas pojkvän hem från sommarbetet å Gaya blev så glad över att få sällskap å slippa gå själv.. :-)
Välkomna hem Marie och fina Othello, jag har saknat er jättemycket :-)
Nu ska jag sussa så jag avslutar med några kort på kärleksparet, natti natti alla vänner :-))


[Bild]

Av Annica - 12 augusti 2016 22:16

I dag va de dags för nya prover igen å några timmar senare kom provsvaren... de va knappt jag vågade tittade på dom men vet ni vad..??!!
Dom va bättre..!!!!!! :-D
Hb hade gått upp till 97 (från 78..), vita blodkropparna va i stort sett normala å cancermarkören har halverats så detta gjorde mig jätteglad :-)
På onsd e de dags igen för ny behandling... :-/
I morgon kommer Gayas pojkvän hem från sommarbetet å de ska bli jättekul att få se dom tillsammans igen :-) å kul för Gaya att få en kompis, e ju eg inte de optimala att ha en unghäst gå själv...
Jag har funderat lite inför hösten å vintern hur de ska fungera för mig i stallet... pga att jag inte har den orken att ta in å utsläpp själv så kommer Stefan hjälpa mig å ta många av mina pass men han vill inte va med i nåt stort kollektiv... vete håle hur jag ska göra... eg skulle jag behöva stå i ett stall där in, utsläpp å alla fodringar ingår.. jag kastade ut en annons i dag så får vi se... sen känns de ju helt kasst att behöva flytta när man har stall på samma gård som vi bor på...
Men... de måste ju funka praktiskt oxå...
Efter mina behandlingar blir jag klubbad å liggande i en dryg vecka å då måste jag ha hjälp, annars funkar de inte... :-/
Just nu e de viktigt för mig att veta att de funkar, inte att de säkert löser sig, de funkar inte när man har cancer å går på cellgifter..
Jag har fått några svar å ska åka å kolla lite.
Jävla skit cancer som sabbar allting för mig... hela mitt liv har vänts upp å ner å allting bara kretsar runt sjukdomen hela tiden... faan så värdelöst de är... :-(
I dag har jag varit deppig igen... ingenting som syns utåt som vanligt, självklart men inombords käns de som att jag helst av allt skulle vilja gå å lägga mig å dra täcket över huvudet å gå upp igen om några år...
Känner mig så ledsen hela tiden...
Fattar inte vad som hänt nu på senaste tiden för i början av sjukdomen va jag aldrig ledsen, deppig mm... försökte vara stark men tydligen kan även jag bli svag..
För att pigga upp mig lite så va jag å handlade lite nya kläder i dag å lite shopping piggar ju alltid upp :-)
Från de ena till de andra.. såg ni fotbollen i dag..?? Jösses vilken rysare de va..!!!
Jag e ju en OS galning å ser allt jag orkar se..
Nu ska jag tröstfika bullar så som vanligt avslutar jag med en klok bild, natti natti alla vänner :-))


Av Annica - 11 augusti 2016 23:58

I morgon e de dags för nya prover igen inför läkarbesöket på måndag vilket i sin tur e inför fjärde cytostatikabehandlingen å ärligt talat e jag ganska nervös inför denna provtagning... jag brukar inte vara de men i morgon tar dom även prov på cancermarkören å svaret på de provet e jag supernervös för... :-/
Hoppas mitt blodvärde å dom övriga värdena har gått upp lite..!
Fattar inte så fort tiden går... tycker jag precis har fått behandling men på onsd e de ju dags igen...
Från de ena till de andra så e Gaya lite bättre :-) men jag e fortfarande lite kluven ang platsen svullnaden sitter på... ska prata med vetten i morgon igen så får vi se vad dom säger...
Fattar inte hur man kan ha så mycket otur som den damen har.. :-(
På drygt ett år har hon ju varit förkyld, utbruten fotosensibilitet, diverse sår hit å dit mm, mm.. hon lär ju ha gått igenom de mesta nu som unghäst.. lite som barnen på dagis åker på allt hela tiden... :-/
I dag kom min fina vän Marie å hennes fina döttrar Jennifer å Isabelle till stallet å de va jättekul att träffa dom, lilla Isabelle va jättelik Jennifer å söt som socker :-)
Jag fick en present av dom vilket gjorde mig jätteglad!!!
Om du läser detta Marie så e min hud lika len som på en bebis nu å luktar super gott :-D
På lördag kommer Marie tillbaka med hennes fina häst som varit på sommarbete så då ska äntligen Gaya få sällskap :-)
Jag knäppte lite nya foton på henne i dag, hon växer som en tok ;-)
Nu ska jag sova så jag avslutar med foto på trollungen, natti natti alla vänner :-))

Av Annica - 10 augusti 2016 23:39

Har dom senaste dagarna känt mig hängig.. mer hängig än jag varit innan... har haft många tankar som rör sig fram å tillbaka i huvudet...
De e mycket grubblande just nu... inget som nån vet om (nu vet ju alla.. ;-)...), utåt sett e jag fortfarande samma "glada" Annica som alltid har ett leende på läpparna vilket jag oxå brukar vara för de mesta, pigg å glad.. men senaste tiden har jag inte varit den gamla vanliga Annica, inte inombords i alla fall... :-/
Varför fick just jag cancer..?
Klarar man sig verkligen efter de att dom opererade ut 38 st tumörer..?
Kommer dom här behandlingarna även räcka till den "nyupptäckta" tumören i lymfkörteln..?
Om jag klarar detta, hur länge kommer jag då klara utan ett återfall..?
Min cancer e den farligaste som finns pga att den har flest återfall... :-(
Om jag får återfall, hur kommer jag då klara de..?
Jag har av cellgifterna fått "fel" på fötterna, dom ger mig domningar, värk mm.. kommer de att försvinna eller kommer jag få dras med de för alltid nu..?
Har fått så mycket "fel" på kroppen sedan operationen å sedan cellgifterna började.. undrar om de kommer att ge med sig.. eller..
De e ingen som vet om mina fel, förutom Stefan då.. han e den enda som vet hur jag lider, hur ont jag har, hur ledsen jag är mm, mm...
De e nog ganska normalt med dessa tankar mm.. hoppas de ger sig snart...
Nu ska jag sussa så jag avslutar med foto på världens finast, goaste, härligaste å mysigaste vovve :-)
Han gör mina dagar värda att kliva upp ur sängen å jag älskar honom mer än vad jag kan beskriva!!
Natti natti :-))

Presentation

Fråga mig...

1 besvarad fråga

Översätt

Diverse

Titta in....

Matbloggstoppen

Länk

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Dom söta på landet... med Blogkeen
Följ Dom söta på landet... med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se