Senaste inläggen

Av Annica - 4 december 2017 23:58

I dag va de dags igen för "en dag" på sjukhuset.. jag e såå himla less på att vara sjuk.. vill bli frisk nu.. :-/
Hur som så va de både positivt å negativt i dag...
De positiva va att min kropp svarar jättebra på cellgifterna, cancermarkören har sjunkit med ca 50% sedan förra behandlingen vilket e enligt läkarna mer än vad dom vågat hoppas på :-)
Inför första behandlingen va markören på 1777 å i dag va den på 204..!!
Detta gör mig superglad :-)
Känns som att allt de jobbiga e värt de nu när man ser resultaten :-)
Men jösses va jobbiga behandlingarna är.. vilket egentligen inte e så konstigt, läkarna säger att den här behandlingen e väldigt tuff å jobbig.. :-/
De negativa i dag va mina andra prover.. kan ju säga att jag haft bättre.. blodvärdet va lågt å vita blodkropparna va vääldigt låga.. så pass låga så dom inte hade bestämt sig för om min kropp skulle klara nästa behandling eller ej...
Efter att gynteamet diskuterat de så kom dom fram till att vi kör.. beroende på hur mina prover utvecklar sig så e de dags för lite Dracula mat, dvs blod vilket jag hoppas att jag slipper för jag gillar inte att få nån annans blod..
Läkaren va förvånad över att jag ens orkade stå på benen ;-)
Tyvärr så blir min neuropati inte bättre utan tvärtom, de blir bara sämre å sämre å inga värktabletter hjälper, jag har nu provat allt man kan prova, de finns inga starkare.. :-/
Pga att jag opererat bort så många lymfkörtlar så sväller jag enormt i benen vilket inte precis gör värken bättre.. min ena fot å ben kokar, de e så varmt så de gör ont.. :-/
Från de ena till de andra så e de dags för behandling nr 4 på onsdag.. jag vill verkligen inte, vill inte bli så där dålig igen.. hatar de.. :-(
Efter behandling nr 5 e de dags för röntgen å de e den som avgör hur många fler behandlingar jag behöver.
Förra gången jag fick cellgiftsbehandling fick jag 6 st behandlingar å efter de va all skit borta men de höll sig ju bara i ca 6 månader, sen va de ju tillbaka igen, med råge, värre än förra så jag hoppas verkligen att de inte blir så den här gången oxå för jag pallar inte mer behandlingar.. de tar enormt hårt på både kroppen å knoppen :-/
Nu ska jag sova så jag avslutar med en bild på vår fina "Humlan", natti natti alla :-))

ANNONS
Av Annica - 18 november 2017 00:05

I onsdags va de dags igen då för ännu en cellgiftsbehandling, den här gången nummer 3 av.. ja säg de.. jag vet ännu inte hur många de kommer att bli, röntgen ska göras efter femte behandlingen å de e den som kommer vara avgörande för hur många fler jag kommer behöva..
Hur som så har mina prover varit super duper bra :-)
Levervärdena har från att ha varit halvt kaotiska blivit helt normala, blodvärde på 100 vilket e superbra för att vara mig :-) resten av proverna va oxå bra vilket gjorde mig ENORMT glad!! Ex så ska tumörmarkören vara på under 35 å innan min första behandling va den på 1777 å efter första behandlingen hade den gått ner till 1100 å nu inför behandling nr 3 va den nere på 465.!!!!
De e tydligen ett jättebra resultat enligt läkarna, nästan bättre än skolboken :-)
För många så sjunker den inte alls i början utan de e vanligare att den står still första gångerna än att man ser sånt här bra resultat så än så länge e jag nöjd å glad, jag hoppas de fortsätter åt samma håll!!
Likaså efter alla behandlingarna e klara så hoppas jag läkarna hittar rätt medicin till mig så cancern håller sig borta för alltid för de vill jag inte gå igenom en tredje gång.. de får räcka med ett cancerbesked, mega operationen hugo där dom opererade ut 38 st tumörer ur mig, portacat operationen, cellgiftsbehandling, återfall.., strålning å nu cellgiftsbehandling å allt detta har jag lyckats med på ca 1,5 år..
Bra jobbat va..??!!!
Eller..??!!
Från de ena till de andra så har ben, fot å hand smärtorna börjat från behandlingen i onsdags å de e ett rent helvete.. :-(
I dag följde jag med Stefan in till stan där vi handlade lite mat, va på Ikea mm å de va så jobbigt för min kropp så överallt där de fanns en stol eller liknande så kastade jag mig ner där å vilade små fossingarna ;-)
I kväll har jag legat som en padda i soffan med benen i högläge pga att dom e så svullna, biverkning från bla cellgifterna, jag får två olika slags cellgifter, Gemzar å Carboplatin å dom kan båda ge såna biverkningar, jag har stödstrumpor som lindrar men tyvärr e jag lite slarvig på att använda dom.. :-/
Jag hoppas jag inte mår sämre i morgon så jag orkar vara med min fina Gaya :-)
Nu ska jag försöka trotsa skit värken å hoppas att John Blund kommer till mig så jag avslutar med foto från onsdagens behandling, natti natti alla vänner :-))

ANNONS
Av Annica - 14 november 2017 23:06

Vill inte..
Jag vill verkligen inte ha behandling i morgon.. :-(
Hatar att bli så dålig efteråt.. att inte ha kontroll över min egna kropp.. för mig som har "lite" kontrollbehov så e de rent ut sagt skitjobbigt att inte kunna styra över hur kroppen blir..
Hatar att cellgifterna slår undan benen totalt för mig.. hatar illamåendet, värken.. ja allt med hur jag blir efter behandlingarna hatar jag..
Värken e inte att leka med :-/
Jag har ju rygg å nackskador sedan tidigare så jag e van med smärta men denna smärta e verkligen de absolut värsta jag varit med om.. sist låg jag å grät å kände mig som världens ensammaste människa trots att jag inte är de..
Vete håle hur jag ska orka med alla behandlingarna.. de tar extremt mycket även på psyket å de e jobbigt.. jag vill inte mera nu.. jag e trött nu.. känner mig som världens sämsta hästägare eftersom jag blir så dålig å inte pallar med nånting efteråt..
De e ju så mycket jag vill göra men den här jäkla skitkroppen e inte med på noterna på samma sätt som knoppen är :-/
Från de ena till de andra så har min tomteverkstad öppnat för den här julen å jag gör kulor, örhängen mm dagarna i ända vilket e jätteroligt!! Jag älskar verkligen att pyssla :-)
Dock..
Så kommer ju den "dåliga" veckan komma å då lär de inte bli mycket gjort så jag har rappat på dom senaste dagarna som en oljad blixt ;-)
Jag avslutar med att sätta in lite bilder på kulorna å örhängena.
Natti natti alla :-))

Av Annica - 12 november 2017 23:54

Nu va de ett tag sedan jag skrev här å de e så mycket som hänt men för att slippa skriva en miljon sidor så skriver jag bara en del ;-)
Förra behandlingen gick bra, dom sänkte dosen med 20% pga att jag blev så extremt dålig första gången å denna gången va de faktiskt lite bättre :-) första gången fick jag behandling på en torsd å på lördagen slog cellgifterna undan fötterna på mig totalt så jag blev knockad i 9 dagar.. :-( kunde inte äta, gå, stå.. de va knappt jag va medveten om de "vanliga" livet, Stefan fick sitta i telefon på jour med onkologen.. så att dom sänkte dosen inför behandling nr 2 blev jag väldigt glad över!!!
Inför förra behandlingen hade jag urusla värden å dom va förvånade att jag ens orkade stå på benen men i fredags när jag tog nya prover va dom bättre vilket gör mig jätteglad :-)
I morgon ska jag till min cancerläkare, på tisd e de dags för prover igen å på onsd e de tajm för behandling nr 3..
Jag önskar så att de här e över snart, vill inte ha fler behandlingar nu.. :-/
Från de ena till de andra så mår Gaya bättre, hon har kurerat sig riktigt bra sedan fånganfallet :-)
Har tom fått börja sätta igång henne lite smått å än så länge har vi varit ute i skogen å tömkört men i dag fick hon skor i fram så nu kan jag även köra igång med ridningen :-) håll era tummar å tår att de inte blir nåt bakslag för henne.. :-/
Hur som haver så har jag mått "konstigt" senaste dagarna.. känt mig hängig, sjuk å ont i halsen.. som influensa men jag tror inte jag har haft nån feber, dock så har jag känt mig febrig.. kanske e cellgifterna som spökar.. dom kan ju ge såna biverkningar.. plus att jag e så sjukt trött.. har ingen energi alls, känns som en vampyr sugit ur mig all energi.. e väl cellgifterna de oxå, även de e en biverkning.. fatigue heter de..
Apropå trötthet så ska jag gå å sova nu så jag e pigg som en mört i morgon hos läkaren!
Jag avslutar med kort på några av mina bästa vänner, natti natti alla vänner :-))


Av Annica - 19 oktober 2017 23:42

De e så enormt mycket som hänt sedan sist... :-/
Bla så fick jag den 5/10 min första cellgiftsbehandling för den här omgången å dom nya medicinerna va verkligen de värsta jag någonsin varit med om.. :-(
Förra årets cellgifter va en fis i rymden mot dessa.. 9 dagar va jag helt omkullslagen... tur att jag hade mina näringsdrycker för 9 dagar utan mat hade ju inte precis förbättrat mitt mående så jag e helt övertygad att dom va min räddare i "nöden" så inför nästa behandling kommer jag få hem en ny laddning, kommer hem en kartong nästa vecka å de e ju så smidigt så dom får man ju hemkörda :-)
Den här hemska perioden va fruktansvärd, jag kunde inte göra nånting förutom att ligga å plågas.. fick sån jäkla värk i kroppen så jag snudd på blev självmordsbenägen.. de kändes som att nån skalade av min hud å sedan högg min kropp med 10000 knivar om å om igen :-(
Va jättejobbigt.. vissa dagar låg jag å grät helt otröstlig.. stackars Stefan.. de e så synd om honom, han e så snäll, han gör allt för mig å hjälper mig med allt, jag hade aldrig klarat detta utan honom men en sak jag tänkt på är att han hjälper ju mig men vem hjälper honom när jag ligger dålig å han får sköta allt..??!!
Mat, tvätt, städ, handla, ta hand om djuren mm.. hoppas de inte blir för mycket för honom så han en dag "dippar".. :-/
I morgon e de dags för prover, på månd läkarbesök, på tisd nya prover å på onsd e behandling nr 2 inplanerad men vi får se vad som bestäms på läkarbesöket, enligt min sjuksköterska på onkologen så måste dom göra nånting åt dosen inför nästa behandling för ska jag bli så här dålig varje gång kommer inte min kropp orka...
Från de ena till de andra så har ju fina Gaya blivit dålig igen, hon har fått fång...
Eller rättare sagt fångvarning/fångkänning..
Hon hade så himla ont så vi knappt fick in henne från hagen :-(
Tur i oturen så hann vi på de snabbt å fick igång behandlingen snabbt så bara på några dagar kunde hon gå runt i boxen utan några "större" problem :-)
Första dagen/dagarna hade hon så ont så vi kunde inte ta av henne skorna pga att hon inte kunde lyfta på fötterna...
Hon hade boxvila ett tag med flera återbesök av veterinären å sedan fick hon gå ut i "sjukhage", dvs vi stängde av själva ligghallen till lösdriftshagen så fick hon gå där vilket hon tyckte va sååå skönt :-) sedan fick hon gå tillbaka till sina vänner i en hage utan "mat", de enda hon får äta nu e halm å hö. Nästa projekt e att hitta en godkänd hovis som har tid för en ny kund å kan slå på skor på henne.
När skorna kommit på e dom första dagarna kritiska så håll era tummar å tår att allt ska gå bra för henne (och mig..)!
Nu ska jag sova så jag avslutar med foton från när Gaya fick gå ut första gången, natti natti alla :-))

Av Annica - 27 september 2017 00:22

Svullen som en mega såpbubbla..
De e jag de.. :-(
När jag opererades förra året så togs ju även en hel del lymfkörtlar bort å lymfkörtlarnas jobb e ju bla att transportera (lymf)vätska ut till blodet å när man inte har alla lymfkörtlar kvar så funkar ju de inte så bra vilket resulterar i att all vätska blir kvar.. :-/
Bla så har jag ett lår som ser ut som på en flodhäst å likaså min ljumske.. :-(
De e verkligen inget roligt alls för de gör ont, jäkligt ont... de gör ont så fort nåt kommer åt å pga svullnaden så trycker kläderna å gör ont :-(
Har även fått problem med att gå, varje steg jag tar känns som att nån hugger mig med tusen knivar vilket inte e så trevligt..
Pga alla starka cellgiftsbehandlingar jag fått så har jag ju även fått kraftig neuropati vilket resulterat i att jag redan innan detta med vätskan uppkom hade enorma problem med smärta, inte bara när jag gick utan hela tiden, 24/7, så detta va verkligen de sista mina ben behövde.. :-/
Efter operationen fick jag även ödem i benen, mest i smalbenen å en sväng va de så mycket så de va snudd på att huden sprängdes så jag fick ha såna enormt läckra stödstrumpor ;-) men huvudsaken e ju att dom hjälpte å de gjorde dom, dom tog inte bort allt men dom gjorde så att de i alla fall minskade rejält mycket :-)
De blir lite svårare den här gången då ödemen sitter där dom sitter, kanske de finns "stödbyxor" jag kan ha ;-)
Hur som så ska jag ju till läkaren nästa vecka så vi får väl se vad dom kan göra åt de.. efter de läkarbesöket kör skiten igång igen.. cellgifterna..
JAG VILL INTE!!
JAG VILL INTE!!
JAG VILL INTE!!
JAG VILL VERKLIGEN INTE!!!!!
Skulle kunna göra vad som helst för att få slippa gå igenom allt skit igen, jag orkar inte, min kropp e trött.. den vill inte.. :-(
Jävla skitsjukdom e precis va de är å jag ska banka skiten ur dig ut ur min kropp..!!!
Nu ska jag sova så jag avslutar med en bild på världens vackraste tjej, natti natti.. :-))Av Annica - 12 september 2017 00:12

Har varit några oroliga dagar nu sedan Irma bestämde sig för att dra in över Florida där min mamma bor, som tur var för dom så nedgraderades den för den östra sidan när den väl bestämde sig för att visa sitt esse för dom på den västra sidan.. för mamma å Michael gick de i alla fall bra, va några palmer å träd som fick sätta livet till men de viktigaste e ju att dom mår bra :-)
Från de ena till de andra så har senaste tiden varit superdålig.. :-(

Känner mig helt tom...
Jag mår piss.. känner mig nere, hängig, deppig, gråtmild, trött mm... har verkligen ingen ork å vill ingenting heller förutom att lägga mig ner å sova för att få vakna upp till ett nytt liv, en ny kropp, en frisk kropp :-/
Vet inte varför jag deppar ner mig just nu.. eller eg så vet jag väl de men varför just nu..??
Jag vill inte vara kvar här längre i min sjuka kropp.. jag vill ha en frisk kropp..
Jag vill flytta till mamma!
Stefan å jag har diskuterat de senaste tiden å båda vill flytta till USA men pga att jag e sjuk så e de ju inte precis gjort i en handvändning, jag lär ju inte va den mest populäraste människan att ge tillfälligt uppehållstillstånd pga att jag kommer kosta dom med min sjukvård å de lär ju knappast finnas nåt försäkringsbolag som vill ta i mig ens med tång :-/
Pga att mamma redan bor där så har jag de lite mera förspänt än vad Stefan har..
De känns som att livet här hemma upptas helt av mig å min sjukdom å jag e såå jäkla less på de.. vill bort.. nånstans.. där ingen vet om att jag e sjuk så jag kan låtsas att jag e som en "vanlig" människa.. fy farao så jäkla skit livet e just nu.. mycket som rör sig i mitt huvud, för mycket uppenbarligen eftersom hjärnan går på helspinn hela tiden... jag sover dåligt oxå plus att jag drömmer mycket konstiga drömmar så jag e ju alltid trött..
Fy farao så värdo de e just nu.. känns som att jag kan börja gråta för minsta lilla sak nuförtiden :-(
Jag undrar hur många motgångar man pallar med :-/
Efter min op å alla cellgiftsbehandlingar så va ju all cancer borta, de fanns inga spår kvar alls i mig så varför i hela friden fortsatte tumören vid nyckelbenet att växa..??
Den växte ju så pass så efter bara 6 månader efter sista cellgiftsbehandlingen så va de ju dags för strålning... strålningen va lyckad å allting försvann vid nyckelbenet men sen va de dags för samma sak igen efter ännu kortare tid.. då e skiten tillbaka på 3 ställen så dags för cellgifter igen då..
Jag varken orkar eller vill mer nu.. så här deppig har jag nog aldrig varit tidigare :-( e såå sjukt less just nu..
Natti natti...[Bild]

Av Annica - 7 september 2017 00:31

Länge sedan jag skrev här nu så kände de va dags med en uppdatering..
De blev lite väl intensivt med allt bloggande så jag kände att jag behövde en paus.. jag kommer självklart fortsätta blogga men inte varje dag som jag gjorde förut utan nu kommer de endast bli några inlägg i veckan :-)
Så vad har hänt sedan jag bloggade sist..??
Jo en hel massa..
Bla så har de inte gått så bra för mig å min jäkla skitsjukdom :-(
Summa summarum så kan jag börja med de positiva å de e att strålningen mot lymfkörteln vid nyckelbenet hade effekt å lyckades till 100% så där finns de inga spår kvar alls av cancern, allt e borta :-)
Dock.. så har jag ju även negativa saker att berätta... :-/
Varje gång jag tar prover så tar dom bla ett prov som heter SCA125 = cancermarkören å den ska vara under 35, mitt va inte under 35.. de va mycket högre...
De va på 925...
Så högt har jag aldrig haft tidigare.. när dom hittade cancern å dom 38 tumörerna på mig så va den på nästan 700.. å då hade jag alltså 38 tumörer i mig så vad i hela håle e de som händer nu..
Jo, de kan jag tala om..
Skiten e tillbaka...
Jag har fått tillbaka den här jäkla sjukdomen.. på fler ställen...
Dom har hittat under min ena arm..
Bakom mitt bröstben..
Och i magen..
:-(
Ja, vad säger man.. de e inte ofta jag tappar talförmågan men när jag fick höra detta blev jag helt stum.. :-/
Känner mig uppgiven, känns som att jag inte orkar detta igen..
Har ju precis fått tillbaka så pass mycket hår så att jag har fått en frisyr så e de dags att tappa de igen då..
Jag kommer få cytostatika en gång i veckan den här gången i stället för var tredje vecka plus att jag ska få de i 6 månader..!!!
Biverkningarna på dessa cellgifter e hemska.. bla så e de stor risk att jag får värre nervskador i benen, blåsor så att huden ramlar av på händerna å fötterna = extrem smärta å icke användbara händer å fötter :-(
Så va de jobbigt förra gången kommer detta bli en mardröm :-(
Plus att dom inte kan göra min bröstoperation nu pga återfallet så nu sprider de väl sig även till tuttarna oxå.. känner mig lite pessimistisk just nu..
Jag brukar försöka va stark men nu e jag både trött å less.. :-/
Vill inte va sjuk längre.. när tar skiten slut.. eller tar de inte slut, kommer de ta mitt liv.. de e jag rädd för..!!!
Överlevnadsstatistiken på äggstockscancer e 5 år efter diagnos så krasst sett har jag max 4 år kvar då..
Känns lite tungt nu..
Nu ska jag försöka sova så jag avslutar med foto på min nya tatuering, den gröna färgen på bandet e gyncancer färgen, visst e den klockren jag!
Natti natti.. :-))

   

Presentation

Fråga mig...

1 besvarad fråga

Översätt

Diverse

Titta in....

Matbloggstoppen

Länk

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Dom söta på landet... med Blogkeen
Följ Dom söta på landet... med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se