Direktlänk till inlägg 22 december 2017

Trasigt nyckelben.. :-/

Av Annica - 22 december 2017 00:23

I söndags red jag å Gaya ut glada i hågen över att jag hade piggnat på mig sedan cellgifterna, å vädret va såå fint!!
De va strålande sol från en klarblå himmel å runt -5 grader så de va en jättefin dag att rida å jag va lyrisk över den härliga känslan de e att rida :-)
Vi red till "spåret", de e superfint underlag där nu sedan dom preppade de!!
Gaya va framåt, pigg å glad å jobbade bra, hon kändes verkligen superfin :-) vi travade en del å hon frågade mig flera gånger om vi skulle galoppera men elaka jag sa att galoppen kommer sen när jag ber om de å de gjorde jag ganska snart..
Precis innan sista backen så drev jag på å "råkade" väl bjuda till lite bus vilket Gaya tyckte va superkul å började bocka å göra andra vackra akrobatiska konster.. jag höll mig kvar ett tag men sen for jag som en pallevante.. jag for av framför henne så jag hamnade under henne men hade sån tur så hon klev inte på mig :-) dock så landade jag inte lika turligt..
Jag landade på min vänstra sida, axel, huvud, bröstkorg tog hela smällen å jäklar i min lilla låda så ont de gjorde..!!!!
Sekunderna efteråt gjorde de så ont så jag såg stjärnor :-(
Jag ringde Stefan så fick han komma å hjälpa mig sadla av mm men pga att de va -5 grader å jag har en skit iphone så dog min telefon när jag som mest behövde den.. :-( jag verkligen hatar att iphone inte funkar i kyla, skitdåligt att dom inte kommit längre i deras utveckling..
Hur som haver så pallrade jag mig hem till stallet å Stefan kom å hjälpte mig klä av Gaya, släppa ut henne mm.
Jag hade sååå extremt ont i axeln å runt ena nyckelbenet, Stefan fick kolla om de syntes nåt å de enda jag hörde från han då va, OJ..!!
DE E NÅT SOM PEKAR ÅT FEL HÅLL VID NYCKELBENET..!!
Direkt då förstod jag..
Då förstod jag att de va nåt som hade hänt..
Vi åkte hem å hoppade ur ridkläderna å sen åkte vi till sjukhuset..
Summa summarum så va mitt nyckelben av.. helt brutet..
Nyckelbensfraktur..
Då förstod jag ju varför de gjorde så ont.. :-/
Jag har fått nåt slags "bandage" för att fixera armen mm plus att de e återbesök med röntgen nästa vecka för att kolla så att de läker bra.
Genom alla år med bla nack å ryggskadorna så e jag ganska van å härdad med att ha smärta men den här smärtan e verkligen så pass enorm å stark så jag har aldrig känt nåt liknande någonsin.. jag kan inte ens använda armen, kan inte duscha, klä av å på mig, lägga mig ner mm, inget av de kan jag göra själv utan Stefan får hjälpa mig hela tiden..
Läkaren skrev ut dom starkaste värktabletterna man kan få å inte ens de hjälper till hundra, de lindrar bara lite.. :-/
Tyvärr så kommer ju detta ta låång tid att läka så de kommer dröja innan jag kan rida igen.. tyvärr.. de gör mig verkligen superledsen.. :-(
De känns som att de e nåt hela tiden... så fort jag eller Gaya e på gång så gör den andra illa sig :-/
Nånting som i alla fall e positivt i de tråkiga e att jag får ut pengar från min olycksfallsförsäkring för att bla hjälmen gick sönder så i morgon ska jag åka å prova ut en ny, jag har redan bestämt vilken jag vill ha, Back On Tracks eq3 hjälm e den jag vill ha så bara den passar mitt huvud å känns skön så köper jag den, den hjälmen e den just nu säkraste hjälmen man kan ha å säkerheten e nåt man aldrig ska snåla in på!!
Nu ska jag försöka lägga mig å sova vilket e den värsta stunden på dygnet för jag kan inte ligga på rygg, sidan eller magen utan att halvt svimma pga smärta så att då försöka sova e supersvårt..
Jag avslutar med en bild på "min" nya hjälm jag ska köpa, natti natti alla :-))

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annica - 17 september 2019 19:59

Nu va de vääldigt länge sedan jag skrev nåt här.. Så vad har hänt sedan sist..? Jo, en hel del.. Jag opererade ju nyckelbenet i december plus att dom fick ta ben från höften å dom båda har läkt jättebra :) Gaya skar ju upp hela sitt knä i januari å d...

Av Annica - 26 november 2018 23:42

Nu har de gått 4 veckor sedan bästaste Tyson lämnade oss å saknaden å hålet i mitt hjärta e så stort.. hela hjärtat e trasigt.. :-( Men de börjar läka! Tack vare en sån fin pojke som heter Lappland Dream Nitro, alias "Hasse"! En supergo å trevli...

Av Annica - 31 oktober 2018 22:55

I söndags hände de som aldrig fick hända.. Vår finaste, bästaste å älskade Tyson lämnade oss å blev en ängel.. :-( Han blev akut sjuk på morgonen så de fanns tyvärr inget annat att göra än att låta honom somna in.. De här e absolut en av de värsta sa...

Av Annica - 22 juni 2018 00:15

Förra veckan var jag på återbesök på ortopeden å fick träffa en som e expert på nyckelbensfrakturer å summa summarum så läker inte min fraktur, den har inte läkt ett smack trots att de gått ca 6 månader.. :-/ Förmodligen så beror de på att jag e st...

Av Annica - 24 maj 2018 23:48


I dag ringde min ortopedläkare med svaret på datortomografin som jag för nån vecka sedan gjorde å de va lite blandad kompott.. Trots att de har gått 5 månader sedan jag bröt nyckelbenet så har de inte läkt.. enligt röntgen så fanns de inga tecken p...

Presentation

Fråga mig...

1 besvarad fråga

Översätt

Diverse

Titta in....

Matbloggstoppen

Länk

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards